Let op het keurmerk. Doe zaken met de Erkend MKB Financier

BNR Nieuwsradio en De Telegraaf publiceerden artikelen over mkb-financiers die werken volgens het ‘Merchant Credit Advance’-principe. De genoemde financiers in deze berichten zijn geen erkend mkb financier en voldoen niet aan de bijbehorende gedragscode om deze titel te voeren.

Zeventien mkb-financiers met keurmerk

Stichting MKB Financiering (SMF) raadt zzp’ers en mkb-ondernemers aan om voor een passende financiering en transparante tarieven zaken te doen met één van de zeventien financiers met het Keurmerk Erkend MKB Financier. Zij voldoen aan de hoogste eisen voor verantwoord financieren aan ondernemers. Deze financiers zorgen voor maximale transparantie over de tarieven en kosten, werken samen met het Kifid voor een onafhankelijk klachtenloket en toetsen de passendheid van de financiering.

De Erkend MKB Financiers zijn te vinden via www.passendfinancieren.nl. Hier zijn ook de ruim 100 erkende financieringsadviseurs te vinden, die ondernemers verder kunnen helpen met hun financieringsvraag.

Vraag en let op het keurmerk

Tot slot geven we ondernemers het advies vooral te letten op het keurmerk en bij hun non-bancaire financier te informeren of deze in het bezit is van het Keurmerk Erkend MKB Financier.

De 17 mkb-financiers met keurmerk