Over ons

Stichting MKB Financiering heeft een dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een team van professionals. Er is een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Raad van toezicht

De Raad van Toezicht van de stichting bestaat uit onafhankelijke en ervaren professionals uit de financiële sector. Op persoonlijke titel zijn Jacqueline Zuidweg (voorzitter), Jack Hommel en Josephine Feilzer benoemd.

Jacqueline Zuidweg heeft als oprichter van Zuidweg & Partners, schuldhulpverlener voor het MKB, een lange ervaring als ondernemer. Zij is initiatiefnemer van MKBDoorgaan, dat nu onderdeel is van Geldfit Zakelijk. MKBDoorgaan organiseert vroegsignalering van (financiële) problemen en biedt passende hulp aan ondernemers. In 2012 was Jacqueline Zakenvrouw van het jaar.

Jack Hommel heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, zowel in de particuliere als zakelijke markt. Hij vervulde meer dan 30 jaar diverse directiefuncties bij oa Interpolis, Avéro Achmea en Centraal Beheer. Jack bekleedt nu diverse nevenfuncties en commissariaten.

Josephine Feilzer heeft gedurende 20 jaar meerdere bancaire management functies bekleed binnen ANZ, ABN Amro/Fortis/MeesPierson, waarvan 12 jaar werkende in Azië. Zij was o.a. verantwoordelijk voor de transport financieringsafdeling, Financial Institutions Group, Private Wealth Management en Principal Finance afdeling. Momenteel is zij CEO van de Singaporese family office AT Capital waarvoor zij de (vastgoed) investeringsportefeuille in Europa beheerd en uitbreidt. Tevens is zij voorzitter van Stichting Women In Real Estate.

Stichting MKB Financiering heeft een dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een team van professionals. Er is een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting MKB Financiering bestaat uit Ronald Kleverlaan en Robert Teunissen.

Ronald Kleverlaan

Voorzitter Stichting MKB Financiering

Ronald Kleverlaan is voorzitter van Stichting MKB Financiering en daarnaast directeur bij het Europese onderzoekscentrum naar Alternatieve Financiering (ECAF) bij de Universiteit Utrecht. Hij is een internationaal expert op het gebied van nieuwe financieringsvormen en adviseert de Europese Commissie binnen een aantal projecten. Hij is als onderzoeker/adviseur al ruim 10 jaar actief in deze sector.

Robert Teunissen

Bestuurslid Stichting MKB Financiering

Robert Teunissen heeft ruime ervaring in het ontwikkelen, opzetten en besturen van nieuwe bedrijven en/of onderdelen. Hij heeft een Bedrijfseconomische en bedrijfskundige achtergrond. De laatste 9 jaar als consultant diverse opdrachtgevers in de financiële sector ondersteund (o.a. opzet nieuwe kredietlijn voor Consumenten) en in de financieringsmarkt van non-banking organisaties. Binnen het bestuur gaat hij zich bezig houden met de financiële, operationele en strategische zaken ter verdere ontwikkeling van de Stichting MKB Financiering en de Markt van non-bancaire financiers.

Het team

Het team bestaat uit Vera Weggeman, Bert Duurland, Johan Weggeman, Jan Strengers, Vangy Villanueva en Iwan Daniëls.

 

Vera Weggeman

Communicatie & ondersteuning

Vera Weggeman houdt zich binnen de stichting bezig met (interne) communicatie en ondersteunt projecten en het team waar nodig. Ze heeft een bacheloropleiding in Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond. Naast haar werkzaamheden voor SMF oriënteert ze zich op een opleiding tot bestuurskundige.

Bert Duurland

Manager Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en Keurmerk Erkend MKB Financier

Bert Duurland heeft ruime ervaring als bankier en manager bij ING en heeft daarna bij diverse bedrijven sales, marketing en management functies vervuld. Afgelopen periode heeft hij voor de Stichting MKB Financiering onderzoek verricht naar een keurmerk voor financieringsadviseurs.

Johan Weggeman

Beleidsadviseur mkb-financiering

Johan Weggeman is oorspronkelijk afkomstig uit de foodsector en heeft zich als beleidsmedewerker bij een brancheorganisatie ontwikkeld tot financieringsspecialist. Voor de sector heeft hij een financieringsinstrument opgericht en is daarnaast bestuurder van de KBO en de VSK. Johan gaat zich als beleidsadviseur vooral richten op de lobby, Johan is ‘onze man in Den Haag’. Hij zal ook fungeren als eerste aanspreekpunt voor de erkende financiers die bij de stichting aangesloten zijn.

Jan Strengers

Auditor

Jan Strengers heeft een uitgesproken financieel CV. Na zijn studie Bedrijfseconomie is hij gaan werken voor KPMG. Na een aantal jaren heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, zijn RA titel behaald, en een aantal banen gehad als financieel directeur. De laatste 18 jaar is hij als interim manager actief en ondersteunt ondernemers en ondernemingen bij het weer op orde krijgen van hun cijfers en bedrijfsvoering. Zijn auditing achtergrond is een van de redenen dat hij de rol van auditor binnen de Stichting vervult.

Fatima Benzine

Projectleider & Coördinator

Fatima is een finance professional met ruime ervaring in het bankwezen als in de commerciële sector. Ook heeft zij gewerkt in de non-bancaire sector. Zij is haar carrière begonnen bij TerBerg Leasing. Bij IFN Finance (voorheen onderdeel ABN Amro) en de Deutsche Bank heeft zij als Service Manager SME Factoring gewerkt. Zowel als bankier en als intermediair heeft ze in de afgelopen jaren een solide netwerk opgebouwd. Bij SMF leidt ze de verschillende werkgroepen en commissies. Ook is zij verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarlijkse onderzoek non-bancaire financieringsmarkt.

Iwan Daniëls

PR & Communicatie

Iwan Daniëls ontwerpt, geeft vorm, produceert en verspreidt de pr en communicatie-uitingen voor de stichting. Houd van heldere teksten en vormgeving en het stroomlijnen van de rauwe content en data tot een begrijpelijk en fraai geheel. Heeft veel ervaring met ‘financials’ en heeft zijn vaardigheden en kennis eerder ingezet voor het Financieele Dagblad, MeesPierson, Kempen & Co en doet ook dingen in de sport en cultuur.