Over ons

Stichting MKB Financiering heeft een dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een team van professionals. Er is een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Raad van toezicht

Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit een afvaardiging van de non-bancaire financiers. Op persoonlijke titel zijn Luuc Mannaerts, Mirjam Terhorst en Jeroen Spoor benoemd.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting MKB Financiering bestaat uit Ronald Kleverlaan en Robert Teunissen.

Ronald Kleverlaan is voorzitter van Stichting MKB Financiering en daarnaast directeur bij het Europese onderzoekscentrum naar Alternatieve Financiering (ECAF) bij de Universiteit Utrecht. Hij is een internationaal expert op het gebied van nieuwe financieringsvormen en adviseert de Europese Commissie binnen een aantal projecten. Hij is als onderzoeker/adviseur al ruim 10 jaar actief in deze sector.

Robert Teunissen heeft ruime ervaring in het ontwikkelen, opzetten en besturen van nieuwe bedrijven en/of onderdelen. Hij heeft een Bedrijfseconomische en bedrijfskundige achtergrond. De laatste 9 jaar als consultant diverse opdrachtgevers in de financiële sector ondersteund (o.a. opzet nieuwe kredietlijn voor Consumenten) en in de financieringsmarkt van non-banking organisaties. Binnen het bestuur gaat hij zich bezig houden met de financiële, operationele en strategische zaken ter verdere ontwikkeling van de Stichting MKB Financiering en de Markt van non-bankers.

Het team

Het team bestaat uit Fons Huijgens, Bert Duurland, Johan Weggeman, Jan Strengers, Sjoerd Colsen en Iwan Daniëls.

Fons Huijgens heeft na zijn opleiding bedrijfseconomie (specialisatie financiering) ruim 20 jaar gewerkt in het bankwezen. Als zelfstandig gevestigd adviseur heeft hij vele MKB ondernemers begeleid in hun financiering en honderden accountants getraind in het vak financiering. Fons heeft twee boeken over financiering geschreven en geeft door heel het land presentaties, trainingen en workshops. Voor de Stichting MKB Financiering verzorgt hij de educatie.

Bert Duurland heeft ruime ervaring als bankier en manager bij ING en heeft daarna bij diverse bedrijven sales, marketing en management functies vervuld. Afgelopen periode heeft hij voor de Stichting MKB Financiering onderzoek verricht naar een keurmerk voor financieringsadviseurs.

Johan Weggeman is oorspronkelijk afkomstig uit de foodsector en heeft zich als beleidsmedewerker bij een brancheorganisatie ontwikkeld tot financieringsspecialist. Voor de sector heeft hij een financieringsinstrument opgericht en is daarnaast bestuurder van de KBO en de VSK. Johan gaat zich als beleidsadviseur vooral richten op de lobby, Johan is ‘onze man in Den Haag’. Hij zal ook fungeren als eerste aanspreekpunt voor de erkende financiers die bij de stichting aangesloten zijn.

Jan Strengers heeft een uitgesproken financieel CV. Na zijn studie Bedrijfseconomie is hij gaan werken voor KPMG. Na een aantal jaren heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, zijn RA titel behaald, en een aantal banen gehad als financieel directeur. De laatste 18 jaar is hij als interim manager actief  en ondersteunt ondernemers en ondernemingen bij het  weer op orde krijgen van hun cijfers en bedrijfsvoering. Zijn auditing achtergrond is een van de redenen dat hij de rol van auditor binnen de Stichting vervult.

Sjoerd Colsen is een online marketeer in hart en nieren. Met gerichte content zorgt hij ervoor dat de Stichting en haar diensten (zoals bijv. het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB) bij de juiste doelgroep onder de aandacht wordt gebracht. Sjoerd heeft veel ervaring met online marketing campagnes via Facebook, Linkedin, Instagram en Google. Dit brengt hij dagelijkse bij diverse MKB bedrijven in de praktijk!

Iwan Daniëls ontwerpt, geeft vorm, produceert en verspreidt de pr en communicatie-uitingen voor de stichting. Houd van heldere teksten en vormgeving en het stroomlijnen van de rauwe content en data tot een begrijpelijk en fraai geheel. Heeft veel ervaring met ‘financials’ en heeft zijn vaardigheden en kennis eerder ingezet voor het Financieele Dagblad, MeesPierson, Kempen & Co en doet ook dingen in de sport en cultuur.