Over ons

Stichting MKB Financiering heeft een dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een team van professionals. Er is een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Raad van toezicht

De Raad van Toezicht van de stichting bestaat uit onafhankelijke en ervaren professionals uit de financiële sector. Op persoonlijke titel zijn Jacqueline Zuidweg (voorzitter), Jeroen Spoor en Jack Hommel benoemd.

Jacqueline Zuidweg heeft als oprichter van Zuidweg & Partners, schuldhulpverlener voor het MKB, een lange ervaring als ondernemer. Zij is initiatiefnemer van MKBDoorgaan, dat nu onderdeel is van Geldfit Zakelijk. MKBDoorgaan organiseert vroegsignalering van (financiële) problemen en biedt passende hulp aan ondernemers. In 2012 was Jacqueline Zakenvrouw van het jaar.

Stichting MKB Financiering heeft een dagelijks bestuur, dat wordt ondersteund door een team van professionals. Er is een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting MKB Financiering bestaat uit Ronald Kleverlaan en Robert Teunissen.

Ronald Kleverlaan

Voorzitter Stichting MKB Financiering

Ronald Kleverlaan is voorzitter van Stichting MKB Financiering en daarnaast directeur bij het Europese onderzoekscentrum naar Alternatieve Financiering (ECAF) bij de Universiteit Utrecht. Hij is een internationaal expert op het gebied van nieuwe financieringsvormen en adviseert de Europese Commissie binnen een aantal projecten. Hij is als onderzoeker/adviseur al ruim 10 jaar actief in deze sector.

Robert Teunissen

Bestuurslid Stichting MKB Financiering

Robert Teunissen heeft ruime ervaring in het ontwikkelen, opzetten en besturen van nieuwe bedrijven en/of onderdelen. Hij heeft een Bedrijfseconomische en bedrijfskundige achtergrond. De laatste 9 jaar als consultant diverse opdrachtgevers in de financiële sector ondersteund (o.a. opzet nieuwe kredietlijn voor Consumenten) en in de financieringsmarkt van non-banking organisaties. Binnen het bestuur gaat hij zich bezig houden met de financiële, operationele en strategische zaken ter verdere ontwikkeling van de Stichting MKB Financiering en de Markt van non-bancaire financiers.

Het team

Het team bestaat uit Vera Weggeman, Bert Duurland, Johan Weggeman, Jan Strengers, Vangy Villanueva en Iwan Daniëls.

 

Vera Weggeman

Communicatie & ondersteuning

Vera Weggeman houdt zich binnen de stichting bezig met (interne) communicatie en ondersteunt projecten en het team waar nodig. Ze heeft een bacheloropleiding in Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond. Naast haar werkzaamheden voor SMF oriënteert ze zich op een opleiding tot bestuurskundige.

Bert Duurland

Manager Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en Keurmerk Erkend MKB Financier

Bert Duurland heeft ruime ervaring als bankier en manager bij ING en heeft daarna bij diverse bedrijven sales, marketing en management functies vervuld. Afgelopen periode heeft hij voor de Stichting MKB Financiering onderzoek verricht naar een keurmerk voor financieringsadviseurs.

Johan Weggeman

Beleidsadviseur mkb-financiering

Johan Weggeman is oorspronkelijk afkomstig uit de foodsector en heeft zich als beleidsmedewerker bij een brancheorganisatie ontwikkeld tot financieringsspecialist. Voor de sector heeft hij een financieringsinstrument opgericht en is daarnaast bestuurder van de KBO en de VSK. Johan gaat zich als beleidsadviseur vooral richten op de lobby, Johan is ‘onze man in Den Haag’. Hij zal ook fungeren als eerste aanspreekpunt voor de erkende financiers die bij de stichting aangesloten zijn.

Jan Strengers

Auditor

Jan Strengers heeft een uitgesproken financieel CV. Na zijn studie Bedrijfseconomie is hij gaan werken voor KPMG. Na een aantal jaren heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, zijn RA titel behaald, en een aantal banen gehad als financieel directeur. De laatste 18 jaar is hij als interim manager actief en ondersteunt ondernemers en ondernemingen bij het weer op orde krijgen van hun cijfers en bedrijfsvoering. Zijn auditing achtergrond is een van de redenen dat hij de rol van auditor binnen de Stichting vervult.

Vangy Villanueva

Projectleider & Coördinator

Vangy Villanueva is een project- en informatiemanagement professional met ervaring in de bancaire sector en de zorg. Ze draagt graag bij aan de maatschappij vanuit haar passie om mensen, informatie en processen zo optimaal mogelijk te verbinden. Binnen SMF zal zij zich richten op projecten, het coördineren van verschillende werkgroepen en het jaaronderzoek naar de ontwikkelingen in de non-bancaire sector. Naast de stichting oriënteert ze zich op een start als ondernemer in de creatieve sector.

Iwan Daniëls

PR & Communicatie

Iwan Daniëls ontwerpt, geeft vorm, produceert en verspreidt de pr en communicatie-uitingen voor de stichting. Houd van heldere teksten en vormgeving en het stroomlijnen van de rauwe content en data tot een begrijpelijk en fraai geheel. Heeft veel ervaring met ‘financials’ en heeft zijn vaardigheden en kennis eerder ingezet voor het Financieele Dagblad, MeesPierson, Kempen & Co en doet ook dingen in de sport en cultuur.