Seminar Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

9 November 2023 15:00 - 17:30

Van Doorne en Stichting MKB Financiering (SMF) organiseren op donderdag 9 november 2023 speciaal voor non-bancaire financiers een Seminar over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

De huidige economische omstandigheden leiden voor diverse bedrijven tot (dreigende) financiële problemen. Deze ondernemingen zullen uiteindelijk wellicht hun schulden moeten herstructureren in een poging om hun bedrijf voort te zetten. De WHOA biedt daarvoor een oplossing. Deze recente wetgeving opent de mogelijkheid voor een schuldenaar of schuldeiser om buiten eventueel faillissement een dwangakkoord aan alle (overige) crediteuren en de aandeelhouders aan te bieden. Dankzij de WHOA kunnen ondernemingen in financiële moeilijkheden, die in de kern levensvatbaar zijn, toch een faillissement afwenden.

Tijdens dit seminar wordt ingegaan op de werking en de belangrijkste “spelregels” van de WHOA. Hierbij wordt in het bijzonder ingegaan op de positie van de non-bancaire financier in een WHOA traject van een geldnemer.

Spreker is Jelmer Baukema, advocaat-partner bij Van Doorne, gespecialiseerd in (non-bancaire) financiering en financiële herstructurering. Voorzitter van SMF, Ronald Kleverlaan zal iedereen welkom heten en de introductie doen.

Aanmelden voor dit seminar doe je via de groene knop.

Locatie

Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam